V soboto, 12. 10. 2019, smo se planinci, v spremstvu staršev, planinskih vodnikov in mentorice podali na drugi izlet v letošnjem šolskem letu. Odšli smo na Hom.

Ob 8. uri smo se zbrali pred trgovino Mercator v Šempetru, od tam pa smo se odpeljali do gasilskega doma v Šeščah (n. m. 286 m), kjer smo parkirali avtomobile.

Sprva smo nekaj malega hodili ob asfaltni cesti, potem pa smo zavili na makadamsko pot. Ta nas je vodila čez travnik, potem pa se je rahlo vzpenjala po gozdni stezi. Čudovite jesenske barve so pričale o letnem času, ki je resnično lep. Med potjo smo nabirali kostanj, objemali drevesa, se sladkali … Tik pod Homom je bil odličen razgled na Savinjsko dolino in hribovja v ozadju. Nekateri smo celo našli svojo hišo.

Okrog 10. ure smo prispeli na Hom (Dragov dom n. m. 605 m). Oskrbnik nam je prijazno postregel z okusnim čajem. Pojedli smo malico iz nahrbtnika in odšli na gugalnice. Planinski vodniki so medtem pričeli s peko kostanja. Kako je dišalo! Pa pokalo tudi! Nekateri smo se preizkusili celo v skakanju v vrečah in šlo nam je izvrstno – bili smo pravi kenguruji. Kostanj je bil kmalu pečen. Bil je zelo dober, zlasti kadar so ga olupili starši.

Okoli 12. ure smo se odpravili v dolino. Razposajeni smo zelo hitro prispeli do svojih avtomobilov in se že pogovarjali o naslednjem izletu. Kam bomo šli? Naj ostane še skrivnost.

Izleta smo se udeležili učenci od 1. do 6. razreda ter bratci in sestrice iz vrtca.

Učenci z mentorico Marjetko Usar