Nagovor ravnatelja

Spoštovani!

V ODNOSU je ključ do USPEHA. Uspešni smo, ko se imamo radi, delamo dobro sebi in drugim ter gledamo na življenje s pozitivne plati. Še marsikaj drugega lahko štejemo za uspeh, zame ključno je to, kar sem zapisal. Ja, imeti rad sebe, takšnega, kot sem, in videti v ljudeh najprej dobro, njihovo sončno plat, SPOŠTOVATI različnost.
Včasih pa tudi ne gre. Lahko se nam nekje na poti zatakne, se zaustavi, takrat je vsaka POMOČ dobrodošla. POMAGAJMO SI. Ali ni prijeten občutek, kadar nekomu pomagaš, da potem vidiš pogled njegovih srečnih oči?
O vseh teh enostavnih, nemalokrat pozabljenih vrlinah, se da veliko pisati, filozofirati in se pogovarjati. Najbolje pa je delovati, to tudi živeti in pokazati. Le tako otroci vidijo, da svoje besede tudi živimo, da smo preprosto ODGOVORNI. Nedolgo nazaj sem nekje prebral, da naj ne vzgajamo svojih otrok, ker bodo oni tako ali tako podobni nam. Da pa vzgajajmo sebe.

Pred nami je novo šolsko leto, nova izkušanja, ki nam bodo prinesla različne situacije. Le-te bodo ravno pravšnje, čeprav kdaj zahtevne, pa vendar absolutno rešljive. ZAUPAJMO v svoje sposobnosti in, dragi starši, tudi vi zaupajte v učitelje, v vse nas, ki se trudimo po najboljših zmožnostih. Vašim/našim otrokom nedvomno želimo samo najboljše. Čutimo pa tudi veliko ODGOVORNOST, saj delamo z vašimi otroki, ki za vsakega starša predstavljajo najbolj občutljivi del življenja. Se zavedate, da opravljamo učitelji eno izmed najzahtevnejših nalog na našem čudovitem planetu? Nismo prodajalci, niti ne ustvarjamo finančnega dobička, smo pa večkrat imenovani za javni sektor, ki »živi na račun« gospodarstva. Pa vendar opravljamo delo na najobčutljivejšem življenjskem področju, ko je vsaka naša beseda ali dejanje lahko povzročitelj obtoževanj in jeze. Zato vas prosim za SPOŠTOVANJE IN POMOČ, ki naj sooblikujeta naš zdrav ODNOS.

Dragi učenci, spoštovani učitelji, sodelavci in starši, dedki, babice ter vsi ostali, ki znova in znova prispevate pomemben delček v razvoju našega šolskega dela, HVALA VAM ZA VAŠ LEP IN VEČINOMA VZPODBUDEN ODNOS.

Vsem želim pogumno, uspešno in zdravo šolsko leto 2019/2020.

Uroš Vidmajer, ravnatelj