Sedmošolci, ki obiskujejo izbirni predmet Filmska vzgoja, se pri pouku ukvarjajo z različnimi rečmi. Gledajo filme, spoznavajo zgodovino filma, pišejo kritike filmov, tokrat pa so izdelovali filmske plakate za nikoli posneti film 35. maj po romanu nemškega pisatelja Ericha Kästnerja. Roman za otroke je nastal leta 1931, torej pred 90. leti.

Govori o dečku Konradu, ki četrtke preživlja s svojim stricem Ringelhuthom. Tile četrtki so zelo šegavi in oba se jih zelo veselita. Vedno jesta nore jedi, na primer šunko s smetano ali pa slane preste z marelicami ali pa češnjev zavitek z gorčico. Potem jima je slabo in gledata skozi okno in se smejita sosedom.

Nekega dne dobi Konrad v šoli zadolžitev, da mora napisati seminarsko nalogo o Južnem morju. Ne pozabimo, to je bil čas brez računalnika, interneta in televizije, zato je bilo napisati seminarsko nalogo težko, še posebno, če o Južnem morju nič ne veš.

Na poti proti domu srečata Konrad in njegov stric konja po imenu Negro Kaballo. Skupaj odkrijejo, da se da skozi zadnjo steno stričeve omare priti na Južno morje. Na svoji poti srečajo zanimive ljudi in doživijo nepredvidljive reči.

Polona Ramšak