V torek, 15. 12. 2020 so imeli sedmošolci tehniški dan. Ker se zaradi epidemioloških razmer niso odpravili v Tehniški muzej Slovenije, so si ga ogledali v virtualni obliki. S pomočjo videoposnetkov so spoznavali lesarski in prometni oddelek.


Učenci so si ogledali tudi virtualno otvoritev razstave Tehnika za šport, ki predstavlja presek slovenskih športnih proizvajalcev za aktivnosti na kopnem, v zraku in vodi.
Omenjeno razstavo bo mogoče od meseca marca doživeti tudi v živo.

Ob koncu so si razgibali prste in izdelali izdelek – plezalec.

Vtisi ob koncu dne:

“Današnji tenični dan mi je bil zelo všeč, ker se je bil muzej zanimiv in imam rad tehnične naprave ali stvari. V muzeju so mi bili najbolj všeč avtomobili ampak lepi so bili tudi leseni izdelki. Rade volje sem tudi naredil izdelek.” (Aidan)

“Današnji dan mi je bil kar všeč, saj smo izdelovali izdelek (plezalec), in meni je ustvarjanje všeč. Škoda, da si nismo mogli ogledati muizeja v resnici, toda tudi virtualno je bilo zanimivo.” (Ana)

»Današnji dan mi je bil zelo všeč. Ob gledanju kratkih video posnetkov sem se podučila o zgodovini prometa ter lesa oz. gozdarstva. Izdelava plezalca pa mi je bila najljubša. Danes je bilo krasno, čeprav v virtualni obliki.« (Asja)

“Meni je bilo zelo všečIzdelek je enostaven. Tudi filmčki so bili vredu, najbolj film o avtih.” (Brin)

»Danes sem se imela lepo. Naučila sem se veliko novih stvari. Vendar najlepše je bilo, ko sem končala z delom in se odpočila.« (Brina)

»Današnji dan mi je bil še posebej všeč, saj smo si z videoposnetki ogledali muzej. Izdelek je bil malo težji, saj je karton težko rezati s škarjami.« (Emilijo)

»Vtisi tega dne so odlični. Ob prijetni glasbi sem uživala. Izdelek ni bil težak, zabavala sem se medtem ko sem ga delala in na koncu mi je bil zelo všeč. Z njim se lahko tudi igram.«
(Iza K.)

»Ta dan mi je bil zelo všeč ker smo izdelovali zanimiv izdelek in ker so bili videi poučni in zanimivi.«  (Jakob)

“Današnji dan mi je bil zelo všeč. Lesarski oddelek mi je bil zelo zanimiv. Pri izdelavi plezalca sem se počutil lepo.”  (Lovro)

»Pri izdelovanju izdelka sem se imela lepo. Najprej sem prerisala plezalca, nato sem ga nalepila na karton in izrezala. Da sem si delo popestrila sem ga na koncu še pobarvala. Na drugo stran sem nalepila dva kosa slamice in skozenj napeljala volno. Plezalca sem preizkusila in deloval je odlično.« (Marjeta) 

»Danes na tehničnem dnevu sem se imela lepo, saj sem naredila iz kartona plezalca. Tudi ta dan je bil zanimiv, saj sem gledala video posnetke in se iz njih tudi kaj naučila.«  (Naja)

»Današnji dan je bil sproščujoč in ne prezahteven. Po mojem mnenju je bil lesarski oddelek boljši. V celoti je bil dan zanimiv in poučen.« (Rene)

»Danes sem se zelo zabaval pri delu, poslušal sem glasbo. Upam, da bo čim več takih dni.« (Val)

“Danes je bilo super zabavno. Imela sem se lepo ob gledanju posnetkov in izdelovanju izdelka. Vesela sem, da mi je izdelek uspel in bilo ga je zelo lahko izdelati.”  (Ajda)

“Današnji dan mi je bil zelo všeč, saj sem se naučil veliko o stari športni opremi.« (Borr)

“Meni je bila ura všeč saj je bilo zabavno in sem se na učila veliko novih stvari.”  (Julija)

“Današnji dan mi je bil zelo všeč, ker je bilo bolj sproščujoče in zanimivo. Naučili smo se veliko novih stvari. Starša sta že bila pred leti tam na ogledu in sta mi pokazala slike starih avtomobilov in drugih starin, ki sta jih tam videla.  Zagotovo bomo kdaj skupaj šli v ta muzej.” (Kaja)

“Zelo je poučno ter zanimivoveliko sem se naučilabilo mi je všeč.” (Mojca)

“Danes mi je bilo zelo všeč delo in virtualni ogled muzeja. Med ogledom prvega posnetka me je zelo presenetilo da so bila dna dveh avtomobilov iz betona. Všeč mi je bil sistem vrvice da se je plezalec premikal navzgor.” (Samo)

“Danes sem bil srečen. Naloge in videoposnetki ki sem jih delal in pogledal so bili res zanimivi. Plezalec, ki sem ga naredil je bil tudi zabaven. Žalosten sem, ker si muzeja nisem mogel ogledati v živo.” (Sedin)

“Ta ura mi je bila zelo zabavna in ustvarjalna . Zraven ustvarjanja sem poslušala glasbo.” (Tina)

“Danes mi je bilo zelo lepo. Ko sem gledala videe je bilo zanimivo in ati mi je povedal, da je tam že bil in da bomo kdaj odšli na izlet tja.”  (Zara)

“Današnji dan je bil zabaven in poučen. Spoznala sem veliko novega o starih avtomobilih in o lesu. Z veseljem bi si ta muzej pogledala še od bližje.”  (Zoja Z.)