Čas, kos se začne počasi umirjati narava, dnevi postajajo vse krajši, z dreves odpada zadnje jesensko listje, na oknih se pojavijo prve ledene rože, dim iz dimnikov se začne sukljati srebrnosivo, na adventnem venčku prižgemo prvo svečko, v naravi se čuti mir in razlega spokojnost.

Vzdušje v športni dvorani na dobrodelnem bazarju, sejmu »Dobre volje« naše šole, je bilo v petek, 29. novembra 2019, ob 17. uri, ko smo pričeli z glasbenim programom, res prijetno, lahko bi rekli čarobno, predvsem pa prikupno navihano razigrano. Za to so poskrbeli člani skupine Cinca Marinca in voditelj prireditve, domačin Matjaž Romih. Glasbeni skupini so se pridružili še mladi glasovi članov združenega šolskega otroškega in mladinskega pevskega zbora pod vodstvom zborovodkinje Petre Remšak.

Po glasbeni kopeli se je predpraznično vzdušje nadaljevalo v avli in na hodnikih naše šole, kjer so se obiskovalci lahko sprehodili med barvitimi in bogato obloženimi stojnicami z najrazličnejšimi izdelki, lahko so si izmenjali igrače, se posladkali s palačinkami in odžejali z božičnim čajem.

Nad celotnim sejmom je bil navdušen tudi ravnatelj šole, g. Uroš Vidmejer, ki je v nagovoru vsem poudaril, da je čutiti dobro voljo že v zraku. Posebej je nagovoril in pozdravil med zbranimi dobrodelnega tekača, g. Bogomirja Dolenca, ki bo 18. septembra 2020 na zunanjem športnem igrišču naše šole tekel za Ustanovo Mali vitezi, fundacijo za pomoč mladim, ozdravljenim od raka.

Nad zbranimi prispevki so bili na koncu zadovoljni prav tako vsi učitelji in ostali delavci šole ter koordinatorica in vodja celotne prireditve, učiteljica Božena Svet.

Šolski novinarji z mentorico