V petek, 18. 10. 2019, smo se nadarjeni učenci in učenci, ki obiskujemo izbirni predmet Nemščina, skupaj z učenci I. osnovne šole Žalec zgodaj zjutraj odpeljali proti Nemčiji.

Po dolgih urah vožnje smo prispeli do gradu Nymphenburg  v Münchnu. Tam smo si ogledali razstavo živali, človeških čutil, videli, kako se je začela evolucija, spoznali različne kristale in še veliko drugih zanimivih stvari. Po ogledu gradu smo se odpravili na Marijin trg. Sprehodili smo se po centru Műnchnanjem in šli v restavracijo KFC na kosilo. Po kosilu smo se odpeljali proti tehničnemu muzeju. V njem smo videli razne modele ladij, letal in pogonskih motorjev. Ob pol sedmih smo se odpravili proti mladinskemu hostlu, se nastanili, povečerjali in se po napornem dnevu zvalili v postelje.

Naslednje jutro smo odšli proti živalskemu vrtu Hellabrunn. Tam smo videli ogromno zanimivih živali, med njimi kenguruje, morskega psa, severne medvede, leve, slone, različne vrste opic… Po ogledu živalskega vrta smo se odpeljali do BMW-jevega razstavnega prostora, ki se imenuje BMW WELT. Ogledali smo si najnovejše modele avtomobilov in motorjev BMW. Nato smo se odpeljali do Allianz arene, ki je eden največjih stadionov v Nemčiji. Tam je trgovina s spominki nogometnega kluba Bayern. Trebuščki so nas opomnili na pozno uro, zato smo se odpravili v McDonald’s. Po kosilu nas je čakala dolga pot proti domu. Da smo si krajšali čas, nam je voznik zavrtel film.

Ekskurzija in vse zanimive dogodivščine mi bodo ostale v lepem spominu.

Lucija Žnidar, 7.a