Naša šola je letošnje šolsko leto »bogatejša« za 44 »prvčkov«.

Vsaka šola je svet zase, ki zaživi prve dni septembra in ugasne konec junija. V tem svetu veljajo določena pravila, obveznosti, pa tudi prijetnosti, ki se nam za vse življenje vtisnejo v spomin. Le kdo bi jih lahko pozabil?

Novo svežino in toplino temu svetu prinašajo tudi prvošolci, otroci, ki prvič prestopijo šolski prag. Iz varnega vrtčevskega zavetja se naenkrat znajdejo pred »velikimi« vrati šole. Da vstop v svet uka le ne bi bil prezahteven, se prav vsako leto zanje potrudimo na vseh osnovnih šolah. Prvošolci naše šole so se lahko v ponedeljek, 2. septembra, ob 11. uri v avli šole prepričali, da tudi v »veliki« šoli »živijo čarovnije«. V čarobni svet je naših 14 prvošolcev in 30 prvošolk najprej popeljal čarodej.

Seveda pa šole ni brez učiteljic. Prvošolce so pričakale v skrbno urejenih in prav zanje pripravljenih učilnicah.

V šoli našim prvošolcem resnično ne bo dolgčas. Družbo jim bo delalo še preostalih 259 šolarjev. Kot je v nagovoru vsem učencem prvi šolski dan zjutraj v športni dvorani šole povedal ravnatelj, g. Uroš Vidmajer, se vsi zaposleni na šoli trudijo ustvarjati tudi pozitivno in sproščeno učno okolje, v katerem se prav vsi prijetno počutijo.

Otroci so se skupaj s starši strinjali, da je biti »prvček« zelo lepo. Se strinjate? Ste že pomislili na svoj prvi šolski dan in »veliki« hram učenosti?

Šolski novinarji z mentorico