Na literarnem natečaju za 32. Roševe dneve 2019, ki je namenjen mladim literarnim ustvarjalcem 8. in 9. razredov osnovnih šol, sta Javni sklad RS za kulturne dejavnosti z Območno izpostavo JSKD Celje in Osnovna šola Frana Roša Celje razglasila izbrana, najboljša besedila dvajsetih mladih avtorjev, ki so letos literarno ustvarjali na temo Na poti. Izbranci so sodelovali na enodnevni literarni delavnici Na literarno popotovanje s popotnico Almo Karlin, ki jo je 20. marca letos na osnovni šoli v Celju vodil slovenski (mladinski) pisatelj in ultramaratonec Žiga X. Gombač.

Na natečaj za Roševe dneve 2019 se je letos prijavilo 66 mladih literatov iz vse Slovenije. Med njimi je bila tudi osmošolka ANA KUMPERGER. Dela mladih piscev je ocenjevala strokovna komisija. Izbrani mladi avtorji so sodelovali na enodnevni literarni delavnici, ki je potekala 20. marca 2019 v Celju. Na srečanje smo bili vabljeni tudi mentorji izbranih literatov, za katere je v istem času potekala posebna delavnica pod vodstvom pisateljice Neli K. Filipić.

Anino prozno delo Po poti življenja je objavljeno tudi v Zborniku izbranih literarnih besedil z naslovom Lahko je zgolj beseda, ki so ga organizatorji izdali ob zaključku natečaja. Druženje z mladimi ustvarjalci, njihovimi mentorji in organizatorji ter obema pisateljema je bilo na OŠ Frana Roša v Celju izjemno prijetno.

Ani za uspeh čestitam. Želim ji veliko ustvarjalne moči, bogastva duše in zanosa na (literarni) poti v življenju.

Valentina Toman Čremožnik,
mentorica