Petošolci smo v torek, 9.10.2018, izvedli zanimiv in poučen naravoslovni dan. Gospa Daliborka iz ZD Žalec nas je obiskala in eno šolsko uro smo namenili skrbi za zdrav način življenja. Pogovarjali in razmišljali smo o zdravi prehrani, pomenu sadja, zelenjave in gibanja. Ob prehranski piramidi smo ponovili in utrdili svoje znanje o pomenu uravnotežene prehrane za zdrav razvoj.

Naslednjo uro smo imeli degustacijo različnih naravnih sirupov in sadnih sokov. Bilo je zabavno, ko smo ugibali, katero pijačo smo poskusili. Prepoznali smo bezgov, melisin sirup, jabolčni ter bučni sok. Vsi smo poskusili tudi žajbljev, sivkin, bazilikin in pehtranov sirup. V zadnjem delu dneva pa smo razred spremenili v malo kuhinjo. V skupinah smo pripravili različne namaze iz skute in ajdove kaše. Z namazi smo namazali koruzni, pirin in ajdov kruh z orehi ter kruhke okrasili z različno zelenjavo. Ena skupina je pripravila kroglice iz suhega sadja. Štiri učenke pa so z origami tehniko pripravile pogrinjke za degustacijo, ki je sledila. Vsaka skupina je predstavila svoje delo in počutje v skupini.

Ob koncu je bilo potrebno še pospraviti razred in to je bilo za nekatere najtežje opravilo tega dne. Ampak nam je uspelo in dan smo zaključili utrujeni in zadovoljni.