Naš domači kraj Šempeter v Savinjski dolini in posledično naša šola sta bogatejša za nov športni in otroški park. Priljubljeno zbirališče različnih generacij tako od konca aprila nam, otrokom, omogoča varno igro, hkrati pa tudi izvajanje mnogih športnih aktivnosti, ki krepijo telo in duha. Prenovo že 23. igrišča v okviru akcije Otroci Triglava je v sodelovanju z  našo šolo in Občino Žalec ter ob partnerstvu Fundacije za šport in Krajevne skupnosti Šempeter podprla Zavarovalnica Triglav.

Dolgoletne želje o novi podobi športnega in otroškega parka pri naši šoli so postale resničnost ravno ob 200-letnici šolstva v Šempetru, in sicer v petek, 20. aprila letos. Pri otvoritvi smo sodelovali učenci šole, program sta povezovala četrtošolca Brina Pajer in Luka Sevnšek. V plesni točki je sodelovalo 20 šolskih plesalcev pod vodstvom Nejca Treplja in Kristjana Terglava. Najmlajši učenci pa so pod budnim očesom Primoža Mavriča prikazali svoje znanje v skokih na mali prožni ponjavi. Scenarist in vodja programa je bil športni pedagog Gregor Štorman ob pomoči glasbene pedagoginje Katje Florjančič.  Za nakup igral v otroškem delu parka je denar namenila Zavarovalnica Triglav, veliko donacijskih sredstev, skupaj z delom, pa so prispevali še: KS Šempeter, Zdenka in Janoš Jan, Boštjan Razboršek, Peter Razboršek, preko 60 staršev na delovni  akciji ter ostali. Poleg sodelovanja z OŽ in KS, FŠ in Zavarovalnico Triglav velja pohvaliti naše odlično sodelovanje z ZKŠT Žalec OE Šport, g. Matejem Sitarjem, OK SIP Šempeter, JKP Žalec, go. Marjano Kopitar in že omenjenimi številnimi starši. Za čiščenje atletske steze so poskrbeli šempetrski gasilci.

V pripravi so tudi smeli načrti s košarkarjema, bratoma Samom in Benom Udrihom, ki sta pripravljena financirati preplastitev vseh treh asfaltnih ploščadi. Delavci šole in učenci aktivno živimo z vsemi pridobitvami, smo hvaležni zanje in za pozitivno energijo, ki se širi v kraju. Na otvoritvi so bili prisotni tudi številni novinarji.

Otroški park je umeščen v sklop športnega parka, med atletsko stezo in bodočim sankališčem. Z ureditvijo slednjega bo kompleks na voljo za uporabo v vseh letnih časih, tudi pozimi. Ker se igrišče nahaja v zelenem okolju dreves, pa bo pridobivanje gibalnih in drugih veščin odslej še prijetnejše.

Kakšen izjemen pomen ima nova pridobitev za krajane najbolje orišejo besede našega ravnatelja, g. Uroša Vidmajerja: »Čeprav je trajalo precej časa, da sta športni in otroški park v Šempetru ponovno zaživela, so se sanje mnogih sedaj le uresničile. In to prav ob častitljivi obletnici šolstva v našem kraju. Neprecenljivo. Zavarovalnica Triglav se z akcijo Otroci Triglava zaveda, da je najprej treba ‘dajati’, da lahko kasneje ‘dobivaš’. Zahvaljujem se za njeno pripravljenost obnoviti otroška igrišča tako pri nas v Šempetru kot tudi drugje po Sloveniji, saj s tem daje pomemben delež k druženju otrok in staršev v naravi. Menim, da je to tudi poglavitna prednost obnov in izgradenj zunanjih igralnih površin.«

Otroški park je umeščen v sklop športnega parka, med atletsko stezo in bodočim sankališčem. Z ureditvijo slednjega bo kompleks na voljo za uporabo v vseh letnih časih, tudi pozimi. Ker se igrišče nahaja v zelenem okolju dreves, pa bo pridobivanje gibalnih in drugih veščin odslej še prijetnejše. Otroci se tega že zelo veselimo!

Šolski novinarji