V četrtek, 9. 11. letos, je bil za vse nas, ki hodimo v OŠ Šempeter, težko pričakovani dan. Lahko bi rekli PRAZNIK. Iskrena, prijetno topla voščila in plemenita dela so iskrice življenja, ki nas lahko vodijo in povezujejo vsak dan, ne le ob praznikih. Besede radosti, dobrote in modrosti odpirajo poti vase in do drugega. Od srca – k srcu. Naši odnosi postanejo toplejši, bolj prijazni in iskreni. Praznujmo, tudi s prijazno Besedo, saj nam prav ona velikokrat manjka. Ali – kot je zapisala Manca Košir: »Z besedo nam je bila podarjena milost.«

V športni dvorani naše šole smo v praznično bogatem besedno-glasbeno-plesnem celovitem kulturnem in spremljevalnem programu, ki sta ga režirali učiteljici Simona Kučer in Andreja Jezernik s sodelavci, pripravili preplet skupnega POTovanja, dela na številnih področjih vzgoje in izobraževanja – paleto velike srčnosti, zagnanosti, odgovornosti, energije in složnosti … In ljubezni do poučevanja in dela na šoli, spoštovanja učencev – njihove različnosti in celovitosti – staršev ter vseh, ki ste ali še boste kdajkoli stopili na pot sodelovanja z nami.

Pripravili smo prireditev z naslovom VRATA NA STEŽAJ. Zares smo energetsko prenovljeno šolo postavili na ogled. Nastopili smo recitatorji od 1. do 9. razreda, šolski band, oba šolska zbora, inštrumentalisti, solisti, plesalci, nekdanji učenci naše šole. Pri otvoritvi so se nam pridružili gostje: župan Občine Žalec, g. Janko Kos, vodja projekta energetske prenove, ga. Nataša Gaber Sivka, projektanti, izvajalci del, predstavniki Krajevne skupnosti Šempeter in občinskega sveta Občine Žalec, ravnatelji sosednjih šol, številni krajani, starši, nekdanji učenci in ostali obiskovalci. Po končani prireditvi smo si lahko v videofilmu v avli šole ogledali, kako je potekala energetska prenova šole, ki se je začela že zgodaj spomladi in se končala pozno jeseni. Simbolni trak sta s prvošolko Leni prerezala g. župan in ravnatelj naše šole, g. Uroš Vidmajer, ki je povedal: »Ponosni in hvaležni smo za pridobitev, ki ima pozitiven vpliv na vse, ki smo s šolo povezani tako ali drugače. Če se poigramo s številkami, se z današnjo otvoritvijo 9. 11. ob 199-letnici šolstva v Šempetru začenja tudi praznovanje 200-letnice, ki bo doseglo vrhunec čez eno leto. Po videnem programu in vseh dejavnostih sem ponosen na učence, učitelje ter vse ostale delavce šole. Vsi skupaj si želimo ohraniti čim višjo kvaliteto poučevanja, z nasmehom in dobro voljo pa soustvarjati dobre odnose v naši topli energetsko prenovljeni šoli.

Šempetrski osnovnošolci smo veseli, da se bomo lahko srečevali v lepo urejeni šoli. Trudili se bomo, da jo bomo tako zapustili svojim naslednikom.

Iskrena zahvala velja vsem, ki ste kakorkoli pripomogli, da nam je energetska prenova v celoti uspela.

Šolski novinarji z mentorico