Minuli teden, natančneje 17. 5. 2017, se je OPZ Šempeter pod vodstvom Katje Florjančič predstavil na Regijskem tekmovanju otroških in mladinskih pevskih zborov v Rogaški Slatini. Na tekmovanju se je predstavilo 15 izbranih otroških in mladinskih zborov iz območja celjske in koroške regije.

Z ubranimi glasovi in prepričljivim nastop vseh štirih skladb so jim strokovni ocenjevalci podelili 81,3 točke. Za to število točk so osvojili zlato priznanje. Prejeli so tudi posebno priznanje za najboljšo izvedbo slovenske izvirne skladbe za otroški zbor, in sicer za pesem Slikar, skladateljice Tadeje Vulc.

V tekmovalni program so pevci in zborovodkinja vložili veliko truda in energije. Kakovost zborov na tovrstnem tekmovanju je na zelo visoki ravni, na kar so še posebej ponosni, saj zbor pod vodstvom Katje Florjančič deluje šele 1 leto in pol. Ponosni so tudi, da so bili na tekmovanju med redkimi zbori, ki vključujejo pevce od 2. do 5. razreda.

Otroški pevski zbor je bil uspešen tudi na občinski reviji, ki je 13. 4. 2017 potekala v Braslovčah. Tam so strokovno ocenjevalko s tremi odpetimi pesmimi tako prepričali, da so bili predlagani za državno tekmovanje, ki bo prihodnje šolsko leto.

Tako pevci kot zborovodkinja se srčno zahvaljujejo vsem – g. ravnatelju, Urošu Vidmajerju, učiteljem, staršem in vsem ostalim, ki so jih na kakršenkoli način spodbujali ter jim nudili podporo.

Vsem pevcem čestitamo za doseženi in hkrati zasluženi uspeh, zborovodkinji pa za strokovno, odgovorno in predano delo.