Že tretje leto zapored smo odprli vrata staršem naših plezalcev in športnim plezalcem po srcu, ki so v tekmi v Športnem plezanju za Spodnjo Savinjsko dolino pokazali kaj znajo. To je v naši dolini edinstven dogodek za promocijo in razvoj športnega plezanja.

Tekme se je udeležilo 32 tekmovalcev iz vseh občin Savinjske doline. Tekmovali so v 5.kategorijah. Bučni aplavz je odmeval v telovadnici Osnovne šole Griže v pozdrav in vspodbudo vsem tekmovalcem. Ogromno poguma je potrebno, da se postaviš pred športnoplezalno steno ob zavedanju, da je to tvoja edina priložnost, da pokažeš kaj znaš. Ogromno samozavesti , koncentracije, zaupanja vase, dobrih odločitev, poznavanja gravitacijskih zakonov je čakalo vsakega tekmovalca. Smeri v katere so stopali niso poznali in vsak gib je hipna odločitev. Tako, kot je življenje polno vzponov in padcev, so se tudi naši tekmovalci soočili s pričakovanimi ali manj pričakovanimi rezultati. Po kategorijah so prva tri mesta zasedli:

Cicibani:
1.mesto: Aljaž Krebs
2.mesto: Lev Vinkšelj
3.mesto: Nino Pfeifer

Cicibanke:
1.mesto: Julija Tominšek
2.mesto: Tisa Potočnik
3.mesto: Kaja Gojzdnik

Mlajši dečki:
1.mesto: Timotej Pirnat
2.mesto: Nal Rebršek
3.mesto: Matevž Zidanski

Mlajše deklice:
1.mesto: Liza Kvartuh
2.mesto: Zoija Kovač
3.mesto: Blažka Krebs

Starejši dečki:
1.mesto: Bor Kunstelj
2.mesto: Matija Florjan
3.mesto: Tim Lipnik

Za trenerje, ki se zavedamo, koliko truda so vložili otroci, so vsi doseženi rezultati čudoviti, zato poskušamo skupaj z donatorji za vsakega tekmovalca pripraviti tudi kakšno skromno darilce za vzpodbudo, za kar se donatorjem iskreno zahvaljujemo.

Iz organizacijskega vidika je tekma ena najzahtevnejših oblik. Od osnovnih aktivnosti, ki jih poznajo organizatorji vseh športov, tem športu spada tudi priprava prostora, strokovna priprava stene, postavite smeri. Športno plezanje se dogaja na višini, zato prostora za napake tu ni. Prav zato, ker se naši fantje in dekleta trudijo in v organizacijo zastavijo ogromno svojega prostega časa, mislim, da smo jim Savinjčani lahko hvaležni, saj brez njih ne bi imeli tako edinstvenega dogodka v našem okolju, ki je z naravnimi danostmi, športnemu plezanju prirojen.