V nedeljo, 12. marca 2017, se je šolski band pod mentorstvom profesorice glasbene umetnosti, gospe Katje Florjančič, odzval povabilu Marka Soršaka – Sokija, »očetu« idejnega projekta »20 za 20«, da bi igral na dobrodelni prireditvi Bowling z zvezdami in pripomogel k zbiranju finančnih sredstev za glasbila osnovnošolcev.

Šolski band Živa meja se je predstavil z 11 skladbami. Na začetku so občinstvo »ogreli« z nežnejšimi pesmimi (akustični izvedbi Back to black in Crazy, More than words), nato pa vzdušje stopnjevali s hitrejšimi ritmi (Tik tak tok, Nisem več s tabo, Na soncu, Lahko sem srce, Čas …) ter zaključili z I love rock’n’roll in s Pravljico o mavričnih ljudeh. Njihov »mini« koncert je plod večmesečnega intenzivnega dela in je požel veliko navdušenja med zbranimi na prireditvi –tako znanimi slovenskimi glasbeniki in znanimi osebnostmi kot manj znanimi obiskovalci – saj nikogar niso pustili ravnodušnega.

Šolski band Živa meja sestavljajo: Neža Pogačar (vokal, klaviature), Nana Šeško (vokal, bas kitara), Žiga Cokan (akustična in električna kitara), Alen Šmigovc (akustična in bas kitara, vokal), Andraž Pepelnjak (bobni), Rok Bašić (bas kitara), Tajda Randl (klaviature) in Katja Florjanšič (cajon). Na »pomoč« jim je priskočil tudi nekdanji učenec naše šole Noah Maček (vokal) in z njimi izvedel štiri pesmi.

Nanje smo bili upravičeno ponosni vsi – gospod ravnatelj, učitelji, starši, Marko Soršak in nenazadnje njihova mentorica Katja Florjančič, ki je ob koncu dejala, da je nanje neskončno ponosna, saj so bili res izjemni.

Utrinke si lahko ogledate v foto galeriji.