Datum odhoda: petek, 18.10.2019

Učiteljici spremljevalki: Maja Blažič in Barbara Bizjak Žerjav

Ura in kraj odhoda: 05:10 pred OŠ Šempeter

Predvidena ura povratkasobota, 19.10. 2019, okoli 22:00 ure.

Vaša vodnica: Darja Povše (041 525 850 – dosegljiva v času potovanja)

Vaš prevoznik: Avtoprevozništvo Rant Žirovnica (nadstropni avtobus)

Vaša namestitev: JH München, Miesingstrasse 4, https://www.jugendherberge.de/jugendherbergen/muenchen-park-249/portraet/

 Dežurna oseba v agenciji: Erika Kerneža (041 726 449)

PROGRAM
Prvi dan: Žalec – München (grad Nymphenburg, naravoslovni in tehnični muzej)

V zgodnjih jutranjih urah odhod izpred šole in vožnja v smeri Karavanškega predora, nato prestop v Avstrijo in nadaljevanje po Nemčiji proti Münchnu, kamor bomo prispeli zgodaj dopoldan. Najprej se bomo odpravili do razkošnega gradu Nymphenburg, ki je bil last plemičev Wittelsbach in velja za največjo baročno palačo v Evropi. Ogledali si bom čudovite vrtove in paviljon ob palači, pa tudi muzej. Z ogledi bomo nadaljevali v naravoslovnem muzeju Človek in narava, kjer se bomo nazorno seznanili z razvojem človeka, rastlinstva in živalstva od pradavnine do danes, z ekološkimi problemi ipd. Sprehodili se bomo še po delčku botaničnih vrtov in opazovali številne rastlinske in živalske vrste. Po ogledih bo nekaj prostega časa za malico iz nahrbtnika, nato se bomo podali do tehničnega muzeja, kjer so predstavljena različna področja od gradnje podmornice, starodobnih vozil, ladij in letal ter igrač. Zaradi nazornega prikaza, kako stvari delujejo, bo to zagotovo za nas eden najboljših ogledov v Münchenu. Na koncu dneva sledi še ogled najpomembnejših znamenitosti mesta, med njimi vsekakor mestne hiše, katere zunanjost krasi znameniti Glockenspiel (ob določenih polnih urah nastopijo mehanični glasbeniki, zaplešejo sodarji in se bojujejo vitezi). Sprehodili se bomo po glavni ulici za pešce, ki je polna kupcev, uličnih glasbenikov in turistov, si vzeli nekaj prostega časa, nato pa se bomo odpravili na večerjo in v hostel, kjer se bomo namestili in utonili v spanec. Nočitev.

 

Drugi dan: München – Žalec

Po zajtrku se bomo zapeljali do najmodernejšega stadiona v Evropi, Allianz Arene, kjer bo krajši postanek za fotografiranje in po želji tudi obisk nogometne trgovine, nato pa bomo odpravili do BMW kompleksa in obiskali BMW Welt, kjer so razstavljeni avtomobili zloženi ‘na police kot kruh’. Sprehodili se bomo po okolici poslopja, nato pa obiskali še živalski vrt. Sledi še nekaj prostega časa za kosilo, nato pa se bomo začeli pripravljati na odhod proti domu, kamor bomo okvirno prispeli do polnoči.