Ponosni smo, da je letošnji prejemnik grba KS Šempeter v Savinjski dolini ravnatelj naše šole.

Takole so zapisali v obrazložitvi: 

Uroš Vidmajer je 1. septembra 2014 prevzel vodenje OŠ Šempeter v Sav. dol. Vsa leta ravnateljevanja je s svojim pozitivnim delovanjem, povezovanjem in korektnim odnosom krepil vezi med krajani ter OŠ Šempeter, prav tako je uspešno sodeloval s Krajevno skupnostjo Šempeter in Občino Žalec. K sodelovanju z obema institucijama je spodbujal tudi sodelavce in učence, ki so nemalokrat s svojimi nastopi popestrili programe občnih zborov različnih društev, sodelovali na različnih prireditvah v kraju ali pa se aktivno vključili v delovanje le-teh. Tudi na šolskih prireditvah je vedno odprl vrata krajanom Šempetra in ostalim obiskovalcem.

Uroš Vidmajer je bdel nad energetsko sanacijo šole in tako poskrbel, da je dobila OŠ Šempeter poleg energetske prenove še lepo urejeno zunanjo podobo. S pomočjo KS Šempeter, Občine Žalec ter prostovoljcev je obnovil športni park ob šoli, ki je dandanes znova lahko v ponos kraju in krajanom Šempetra, le nekaj let nazaj pa je vidno propadal. Prispeval je k temu, da se lahko mladi, pa tudi odrasli, zadržujejo na urejenih ter varnih športnih površinah, učenci pa športne aktivnosti izvajajo na prostem. Kljub temu da se njegovo mandatno obdobje ravnatelja OŠ Šempeter izteka, si prizadeva, da bi šola postala bogatejša za učilnico na prostem.

S svojim odgovornim in srčnim vodenjem je pomagal marsikateremu učencu, da je postal boljši, uspešnejši.

Ravnatelj OŠ Šempeter, Uroš Vidmajer, je s svojim odgovornim delovanjem, vodenjem in človekoljubnostjo vzgled zaposlenim na OŠ Šempeter.