V soboto, 14. 9. 2019, smo se planinci odpravili na naš prvi pohod, tokrat z avtobusom.

Med vožnjo smo lahko občudovali zeleno pokrajino Spodnje in Zgornje Savinjske doline ter se seveda malce spoznali in poklepetali. Izstop je bil pri hotelu Plesnik v Logarski dolini (760 n. v.).

Začeli smo na ozki asfaltni podlagi in nadaljevali po gozdu – po pešpoti do slapa Rinka.

Logarska dolina je dolga 7 km in je zaradi številnih znamenitosti zavarovana kot krajinski park. Na poti smo videli številne naravne znamenitosti – balvane, nenavadna drevesa … Najbolj zanimivo je bilo drevo brin, ki običajno zraste kot grm. Videli pa smo tudi teličke, krave in celo božali osle.

Naš prvi postanek je bil Dom planincev v Logarski dolini (837 n. v.), kjer smo nekaj malega pojedli, popili topel čaj in prejeli prvi žig v planinsko knjižico. Nadaljevali smo po gozdni pešpoti.

Od parkirišča pod slapom Rinka do našega cilja je bilo samo še 15 min. Zgoraj nas je čakal čudovit pogled na slap (1120 n. v.). Zaradi dolgega padca se voda v zraku razprši v drobne kapljice in nudi prijetno osvežitev. Izvir reke Savinje je nad slapom Rinka, na nadmorski višini 1.380 m. V steni ob slapu pa je okrepčevalnica Orlovo gnezdo, kjer smo si privoščili še preostanek malice.

Po krajšem postanku smo se prijetno utrujeni vrnili do avtobusa, ki nas je čakal na parkirišču pod slapom Rinka.

Izlet je bil več kot odličen! Udeležili so se ga otroci od vrtca pa tja do 8. razreda.

Učenci z mentorico