20. 5. 2019 je bilo na poligonu Ločica jubilejno 50. medobčinsko tekmovanje »Kaj veš o prometu?«

Vsakoletno tekmovanje, ki ga organizira žalski SPV je sestavljeno iz teoretičnega dela, ki ga učenci opravijo že pred tekmovanjem preko spletne aplikacije Agencije za varnost prometa Kolesar. Odgovarjali so na vprašanja o cestnoprometnih predpisih, opremi kolesa in etiki v prometu. Praktični del tekmovanja pa je bil sestavljen iz ocenjevalne vožnje na prometnih površinah poligona, kjer so tekmovalci v praksi uporabili znanje iz cestno prometnih predpisov. Spretnost v vožnji s kolesom, pa so prikazali na posebnem poligonu z različnimi ovirami.

Na tekmovanju so učenci naše šole  ekipno dosegli odlične rezultate. Starejša ekipa v sestavi: Jaka Pungaršek, Vid Divjak  in Jan Vidovič je dosegla prvo mesto.

Tudi druga ekipa starejših učencev, ki so jo sestavljali: Julijan Zakonjšek, Jaka Zupanc in Jan Zobec je dosegla drugo  mesto.

Tudi med posamezniki so  bili  naši tekmovalci  uspešni, saj je prvo mesto dosegel Jaka Pungaršek, drugo mesto sta si delila Jaka Zupanc  in Vid Divjak.

Ekipa mlajših učencev, v kateri so tekmovali: Lan Golubič,  Tomaž Pertovt in Žiga Bukovnik, je bila ekipno druga, med posamezniki je bil Lan Golubič tretji.

Jaka Pungaršek se je  v soboto, 25. 5. 2019 uspešno udeležil  28.državnega  zaključnega tekmovanja »Kaj veš o prometu?« v Mislinji.

Čestitamo.

Bojan Lenart,
mentor