9. aprila letos je v Domu krajanov Tabor potekala Območna revija otroških in mladinskih zborov, ki jo je Javni sklad RS za kulturne dejavnosti območne izpostave Žalec naslovil Pozdrav pomladi. Ta dan je nastopilo 9 pevskih zborov Spodnje Savinjske doline, med njimi tudi naša – otroški in mladinski pevski zbor pod mentorstvom zborovodkinje Katje Florjančič. Na klavirju jih je spremljala Fia Selič.

Oba zbora je pohvalila strokovna spremljevalka revije Zlatka Terlevič. Otroški pevski zbor si je s svojim nastopom »priboril« tudi vstopnico za državno tekmovanje, skupaj z mladinskim pevskim zborom pa sta uvrščena na Regijsko tekmovanje z naslovom Od Celja do Koroške, ki bo 25. 5. 2019 v Ipavčevem kulturnem centru v Šentjurju.

A pred tem otroški pevski zbor že to soboto, 11. 5., odhaja na Mednarodno tekmovanje otroških in mladinskih pevskih zborov, ki bo v Italiji.

Obema zboroma in zborovodkinji čestitamo za odličen uspeh, hkrati pa močno stiskamo pesti za uspešno izvedbo tudi na sobotnem tekmovanju v Italiji!