Društvo prijateljev mladine občine Žalec v sodelovanju z Zavodom za letovanje in rekreacijo otrok Ljubljana letos organizira letovanje otrok v Hostelu Šiška v Poreču – naselje Špadići. Letovanje je namenjeno otrokom od 5. do 14. leta starosti, prednost imajo otroci, ki jih bodo predlagali vrtec in osnovne šole ter imajo priporočila osebnih zdravnikov in otroci z  območja Občine Žalec.

Glede na razpoložljiva mesta se lahko prijavijo tudi drugi zainteresirani otroci.

Termini letovanja:

  • izmena: od 21. 7. do 28. 7. 2018
  • izmena: od 28. 7. do 4. 8. 2018

Kako prijaviti otroka na letovanje?

Prijavnice lahko prevzamete pri:

– svetovalni delavki Urški Poljanšek,

– HIŠA SADEŽI DRUŽBE, Hmeljarska 3 Žalec,

– CSD Žalec,

– Objavljene so tudi na spletnih straneh Društva prijateljev mladine občine Žalec, Zavoda za kulturo, šport in turizem Žalec in občine Žalec.

Da ste upravičeni do sofinanciranja s strani Zavoda za zdravstveno zavarovanje, morate starši izpolniti zdravstveni list (kjer piše, da izpolnijo starši), z otrokom obiščete osebnega zdravnika, ki ga potrdi, in ga priložite prijavnici. Z zdravstvenimi domovi smo za brezplačne preglede otrok dogovorjeni. Prosim, da se pri izbranem pediatru dogovorite za termin.

Po pravilih ZZZS naj bi otroku potrdili zdravstveno letovanje, ki imajo v medicinski dokumentaciji zapise o večkratni hospitalizaciji (več kot dvakrat v času od preteklega razpisa) ali so bili pogosteje bolni (zapis v medicinski dokumentaciji več kot dvakrat v času od preteklega razpisa).

Prijavnice lahko oddate:

– pri svetovalnih delavkah na osnovnih šolah Občine Žalec,

– na HIŠI  SADEŽI DRUŽBE, Hmeljarska 3 Žalec ali

– pošljete na naslov: Društvo prijateljev mladine občine Žalec, Hmeljarska ulica 3, 3310 Žalec.

– Prijave se lahko pošljejo tudi skenirane na e – naslov: dpm.ozalec@gmail.com

Zadnji rok, ko morajo biti vse prijavnice oddane oz. dostavljene je 15. 5. 2018!