Ob podpori Ministrstva za izobraževanje, znanost in šport ter Zavoda RS za šolstvo je Društvo Radi pišemo z roko pripravilo Teden pisanja z roko 2018.

Tudi naša šola se je priključila projektu, saj se zavedamo, da sta razvoj informacijske tehnologije in uporabe računalnika privedla do tega, da ljudje vse manj uporabljamo pisano besedo. Učitelji opažamo, da mladi pozabljajo pisati s pisanimi črkami in vse pogosteje, če že pišejo z roko, uporabljajo tiskano pisavo. Žal pa so tudi naša osebna voščila za rojstne dneve, praznike, čestitke, zahvale itd. vse pogosteje napisana in poslana po elektronski pošti.

Učenci so v tednu od 26. do 30. marca 2018 pisali s pisano pisavo na temo prijaznih odnosov, prijateljstva, odnosov do starejših, najmlajši pa so se urili v pisalnih vajah in se naučili zapisati svoje ime s pisanimi črkami. Med sabo so primerjali pisavo, ko so napisali povedi  To je moja pisava. Kakšna pa je tvoja? Na razglednice, ki smo jih dobili v Društvu Radi pišemo z roko, so pisali voščila, čestitke, lepe misli, želje. Pri pisavi so se zelo trudili in pri vsem delu zraven tudi uživali.

Veseli pa smo bili tudi velikega odziva staršev, starih staršev in prastaršev, ki so nam pomagali pri izpeljavi projekta. Poslali so nam recepte, zapise dogodivščin iz mladih let, zgodbe o prijateljstvu, medsebojnih odnosih …

Vsem se za sodelovanje in poslana dela iskreno zahvaljujemo. Zahvaljujemo pa se tudi g. Georgu Krajncu, ki se je odzval našemu vabilu in vabilu Društva Radi pišemo z roko, da je napisal nekaj misli o pisanju z roko.

Vsa dela so razstavljena na hodniku drugega triletja.

Spoštovani starši, stari starši in vsi sodelujoči, vljudno ste vabljeni na ogled razstave.

Jana Maskalan, vodja projekta Radi pišemo z roko na OŠ Šempeter