Člani BIOLOŠKO-VIVARISTIČNEGA KROŽKA in krožka SKRB ZA ŽIVALI smo se v začetku marca izredno razveselili novih šolskih živali, in sicer dveh samčkov vrste degu. Trimesečna bratca sta lepo sprejela novo domovanje in se dobro počutita v naši družbi. Navdušeni smo nam njunimi vragolijami in prisrčnostjo, zato radi pokukamo v kabinet kemije-biologije.

V začetku šolskega leta smo v kabinetu iz starega steklenega dela akvarija uredili terarij s paličnjaki, ki jim dnevno zagotavljamo vlago in svežo rastlinsko hrano. Včasih v šolski kuhinji »smuknemo« list solate ali zelja. Zelo smo se razveselili, ko smo nepričakovano našli mlade paličnjake. V veselje nam je štetje teh zanimivih žuželk, saj njihovo število tedensko narašča.

Hodnik v avli popestrita skalni akvarij z ostrižniki in sladkovodni akvarij z bujnim rastlinjem, ribami in polži. S strokovnimi nasveti, predavanji in donacijami nam nesebično pomaga akvarist g. Samo Tomažič. Nenazadnje pa potrebujeta redno skrb in pozornost želvi, ki že vrsto let bivata v učilnici kemije-biologije.

Radi si priskočimo na pomoč in z ljubeznijo negujemo vse živali, da se počutijo prijetno ter ljubljeno. Več o našem delu si lahko ogledate na fotografijah na spletni strani šole.

Krožkarji z mentorico Veroniko Hribar