Nedaleč nazaj smo našli recept za pravljico. Sila je preprost in razumljiv, zahteva pa celo vrsto žlahtnih sestavin, ki niso vedno in povsod na voljo vsem, ki se želijo ukvarjati s pravljicami. No, takole se glasi – za dobro pravljico potrebuješ: kanček srečnega otroštva, zvrhano mero neugnanosti, ščepec nagajivosti, vrček igrivosti, lonec domišljije, kozarček humorja, pol kilograma vedrine, pehar ali dva smeha, prgišče svojeglavosti in neposlušnosti, tono radovednosti, zrno ali dve neubogljivosti, lonček iskrivosti …

Vse sestavine smo v torek, 28. 11. 2017, pomešali učenci, učitelji in starši, saj smo pripravili že tradicionalni sejem »Dobre volje«, ki smo ga letos oplemenitili še s koncertom. V goste smo poleg »domačih« glasbenikov povabili tudi mlado glasbeno skupino The Plut family, ki nas je z energičnim nastopom popeljala v različne glasbene zvrsti in svetove. Vzdušje v športni dvorani naše šole je bilo ob 17. uri, ko smo pričeli s kulturno-glasbenim programom, res prijetno, lahko bi rekli čarobno. Prireditev je vodila učiteljica Katarina Princl, nastopili pa so še: zborček prvošolcev pod vodstvom učiteljice Lee Napotnik, šolski otroški pevski zbor, vokalna skupina starejših učenk naše šole, harmonikar Urban Randl, pianistka Tajda Randl, ki je bila poleg Tinkare Vengust, Sare Krivec Britvič in Zale Grobelnik tudi solistka tega večera. Njihova mentorica in zborovodkinja je bila učiteljica Katja Florjančič. Po prijetni glasbeni kopeli se je že predpraznično vzdušje nadaljevalo v avli in na hodnikih šole, kjer so se obiskovalci lahko sprehodili med stojnicami z bogatimi izdelki, lahko so si izmenjali tudi igrače, se posladkali in odžejali z božičnim čajem. V Šolski sklad se je tako zbralo 2.163 evrov. Nad celotnim dnevom je bil navdušen tudi ravnatelj naše šole, g. Uroš Vidmejer, vsi učitelji in ostali delavci šole ter koordinatorica celotne prireditve učiteljica Božena Svet.

Pravljice imajo v večini srečen konec. Sreča pa je čudežni prah, ki ga narava iz svojih rok stresa v naše naročje, da ga čuvamo in negujemo z medsebojno toplino in razumevanjem, s prijateljsko iskrenostjo in pomočjo. In spet je tu čas za rosenje sreče, izrekanje dobrih misli in želja. Pa tudi dobre volje. Naj jo bo obilo.

 

Šolski novinarji z mentorico