Orientacijska zveza Slovenije in Orientacijski klub Azimut sta organizirala državno tekmovanje v orientacijskem teku v šolskem letu 2017/2018. Tekmovanje je bilo v sredo, 27. 9. 2017, in sicer v Komendi.

Orientacijski tek združuje tek v naravi z veliko razmišljanja in hitrega sprejemanja odločitev. V pravilnem vrstnem redu in v najkrajšem možnem času je treba poiskati vse kontrolne točke.

Naši tekmovalci so se tekmovanja udeležili tretjič. Tekmovali so v kategoriji C (učenci 8.razreda). Našo šolo so zastopali naslednji osmošolci: Matija Florjan, Julijan Zakonjšek in Jaka Zupanc.

V kategoriji C se je Julijan Zakonjšek uvrstil na 16. mesto, Matija Florjan pa na 19.mesto. Ekipno so učenci C kategorije (Julijan, Matija in Jaka) zasedli odlično 7.mesto.

Tekmovanja so se udeležili tudi učenci 6. r., in sicer Žiga Vučajnk, Žiga Bukovnik ter Andraž Pepelnjak, ki so se prav tako preizkusili v iskanju kontrolnih točk na terenu.

Zmaga za naše tekmovalce je že v tem, da so bili  vsi uspešni pri  iskanju kontrolnih točk na terenu. Pomembno je tudi njihovo zadovoljstvo, motivacija za delo naprej. Pridobili so si nove izkušanje za tovrstna tekmovanja, ki se jih bomo zagotovo udeležili.

Bojan Lenart,
mentor