Petek, 26. maj letos, je bil za čebelarski krožek naše šole poseben dan. Skupaj z učenci od 1. do tretjega razreda in njihovimi učiteljicami, g. ravnateljem, predsednikom ČD Šempeter, nekdanjim predsednikom, šolskim čebelarjem ter dvema članoma, uspešnima čebelarjema v Šempetru, in našo mentorico, smo se zbrali v šolskem parku, kjer smo posadili lipo – medovito rastlino in simbol slovenstva. V dar smo jo dobili od Čebelarske zveze Slovenija.

Ob tej priložnosti smo tudi zapeli, in sicer pesem Čebelar in Savinjska dolina. S harmoniko sta nas spremljala Nika Gračnar in Jaka Pungaršek.

Uporabnost lipe je velika. Cvetje ima številne zdravilne lastnosti, zato ga nabiramo in sušimo za čaj. Ličje je mogoče uporabljati za izdelavo vrvi, vreč, košar, obutve in za povezovanje v vrtnarstvu in vinogradništvu.

Dan za nas, šolske čebelarje, pa je bil veličasten in poseben tudi zato, ker smo prvič pokusili in okusili naš, šolski med, ki smo ga ob pomoči šolskega čebelarskega mojstra Ivana Spasiča prvič pridelali v šoli. Ob tej priložnosti se mu najlepše zahvaljujemo.

Z veseljem sporočamo NAJ MEDI!

Člani čebelarskega krožka z mentorico