24. maja 2017 smo skupino naših nadarjenih učencev od 5. do 9. razreda peljali na ekskurzijo po Ljubljani. Najprej so obiskali Planetarij, kjer jim je astronom, g. Baum, razložil ozvezdja v naši galaksiji in še druge pojave v vesolju. Sledil je ogled kratkega filma o našem osončju. Učenci so imeli priložnost pridobiti zanimive informacije o obstoju, nastanku in raziskovanju vesolja.

Sledil je obisk Narodne galerije v Ljubljani, kjer so si učenci ogledali razstavo Zorana Muršiča, nato pa so se preizkusili v ustvarjanju grafične tehnike monotipije. Nastali so zanimivi izdelki, ki si jih lahko ogledate tudi v fotogaleriji na spletni strani šole.

Za zaključek ekskurzije so obiskali še Slovenski olimpijski izobraževalni center, kjer je učence poleg vodje centra sprejela tudi naša olimpijka Brigita Bukovec. Učenci so pridobili informacije, kaj mora športnik narediti, da se lahko udeleži olimpijskih športnih iger, in kakšna čast pravzaprav doleti športnike, ki osvojijo medaljo. Slišali so, kako pomembno je tudi to, da se športnikom ob koncu njihove kariere še naprej nudi podpora.

Menimo, da so učenci pridobili nova znanja in veliko informacij na različnih področjih. Ta ekskurzija je pomenila tudi pridobitev novih izkušenj in morda celo idej za področja, kjer se bodo učenci še več udejstvovali.

Urška Poljanšek,
koordinatorica za delo z nadarjenimi učenci