Življenje usmerja ritem, intonacija nakazuje čustva, rima združuje, metafora povezuje, glasba je kot »kruh in voda« za življenje … Vse to je poezija, je ljubezen, je utrip življenja /…/ je le dobec iz povedanih misli v dvorani Hmaljarskega doma v Šempetru v petek, 19. 5. 2017, ob 19. uri, ko smo pripravili literarno-glasbeni večer, ki smo ga poimenovali MLADE OČI VIDIJO SVET, KI ZVENI.

Ta večer smo se s srčnostjo povezovali mladi glasbeniki in recitatorji naše šole. Obiskovalci so lahko prisluhnili v živo zapetim in recitiranim pesmim slovenskih in tujih avtorjev ter pesemskim besedilom izpod naših peres. Nastopila sta OPZ in MPZ ter šolski band.

Ugotovili smo, da življenje doživljamo skozi svoje zaznave, besede, vonjave, obarvano pa jih s tistimi barvami, besedami, čustvi, občutenji, če želite sozvočnostjo vsega, za katere se sami odločimo. S svojo mladostjo, igrivostjo, neposrednostjo, duhovitostjo, čutom za lepoto ter zven jezika, melodijo in dušo glasbe smo mnogim kulture željnim ta večer želeli pričarati prijetno ubranost melodij in umetelno sestavljenih besedil glasbene in literarne umetnosti.

Z nami so bile tudi naše mentorice – gospa Karja Florjančič, Valentina Toman Čremožnik in Barbara Cotič Papotnik. Za scensko urejenost dvorane je poskrbela učiteljica Angela Pinter. Posebno zahvalo smo namenili Glasbeni skupini Žuže, ki nas je s svojo prisotnostjo počastila, obogatila naš večer ter dokazala, da s skupnimi močmi v Šempetru zmoremo marsikaj. To je v svojem govoru ta večer prav tako poudaril ravnatelj naše šole, g. Uroš Vidmajer.

Zahvalili smo se tudi staršem in učiteljem, ki nas podpirajo in nam dovolijo, da izrazimo svojo ustvarjalnost in da naša domišljija dobi krila. Večer smo zaključili z mislijo in željo po tovrstnih skupnih lepih trenutkih, da svet – ki leži v naših globinah – je še vedno skrit zunanjemu opazovalcu. Razgrinjamo in odkrivamo svoje duše, občutke, skrivnostne dežele, ki so še vedno neokrnjene, čutne, krhke in nežne. To, kar je vsak človek v sebi – neomadeževan, čist in božanski.

Šolski novinarji in recitatorji z mentorico