V torek, 28. 3. 2017, je v dvorani Doma II. slovenskega tabora Žalec potekala tradicionalna prireditev “Šport 2016 v Občini Žalec”, kjer so podelili priznanja najboljšim športnikom naše občine v preteklem letu. V pestrem programu, kjer so v atraktivni plesni točki nastopili tudi naši učenci skupine Moove, sta občinstvo ogrela še odlična mlada glasbenika Wildart, med posameznimi točkami pa so potekale podelitve športnikom v različnih starostnih kategorijah.

Med izjemnimi športniki je bilo tudi veliko naših učencev.

Šolsko ekipo starejših učenk v odbojki so zastopale  lanske devetošolke Urška Breznikar, Pika Dagijan in Lana Grešak, letošnje učenke Ana Marija Verbovšek, Leja Jelen, Mateja Škrabar, Nana Šeško, Maša Božič, Scarlett Veschambes Anastasia Štojs, Neja  Vidali, Anja Vovk. Maša, Scarlett, Neja in Anja so bile uspešne tudi v mali odbojki na klubskem nivoju  poleg Joane Herodež, Tie Koren, Timeje Lipuš, Zale Grobelnik, Tajde Randl, Anje Rotovnik in Ele Žnidarčič.

Lena in Zala Kostanjšek ter Julijan Zakonjšek so prejeli priznanja za uspehe v ju-jitsu, Urban Hajnšek, Žiga Cokan, Lovro Majhenšek, David Žnidar za odbojkarske uspehe, Lucy Brinovec pa za uspehe v šahu.
Športnik leta je postal judoist Roki Drakšič, športnica leta plavalka Nastja Govejšek, najboljša ekipa pa Odbojkarsko društvo Šempeter.

Vsem učencem iskreno čestitamo za vse uspehe v preteklem letu, hkrati pa jim želimo veliko odličnih rezultatov in čim manj poškodb tudi v nadaljevanju športne poti.

Še posebej pa čestitamo Leni Kostanjšek, ki je pred kratkim na Svetovnem prvenstvu v Grčiji dosegla odlično peto mesto v ju-jitsu.

Foto utrinke s prireditve si lahko pogledate TUKAJ.