Od 24. do 26. 3. 2017 smo se člani otroškega pevskega zbora naše šole udeležili intenzivnih pevskih vaj v Strunjanu.Skupaj smo preživeli tri s pesmijo, petjem in pozitivno energijo prežete dneve.

Polni vznemirjenja smo v petek prispeli v Strunjan. Tam nas je sprejel prijazni lastnik hotela Mirta. Po nastanitvi v sobe smo kar takoj imeli prve pevske vaje v posebej za to namenjenem prostoru. Potem smo se odpravili še na kratek sprehod do plažev bližini hotela. Sledila je okusna večerja. Ob koncu prvega dne je spanec kar s težavo premagal naše utrujene oči, a ob deseti uri smo le utonili v sladke sanje.

V soboto nas je že zgodaj prebudilo toplo sonce. Najprej smo se zbrali na prostoru pred hotelom, da smo se razgibali in dobro predihali. Po zajtrku smo se razdelili na dve skupini, ena je začela s pevskimi vajami, druga pa je odšla na kratek pohod in sprostitev ob morje. Tam smo se lovili, metali kamenčke v vodo, spletali venčke iz cvetja ali pa se razposajeno igrali na otroških igralih.Vreme je bilo naravnost popolno. Po dopoldanski sadni malici sta se skupini zamenjali. Ko smo pojedli kosilo, je sledil kratek počitek, potem pa smo se peš odpravili do Portoroža. Večina med nami je prvič prehodila to pot, del katere vodi tudi skozi 550m dolg tunel Valeta. V Portorožu smo se posladkali s sladoledom. Našo pot nazaj sta spremljala pesem in živahno klepetanje. Korak je tako tekel kar sam od sebe in kot bi mignil, smo bili spet v našem hotelu. Pojedli smo malico in že so mlajši učenci odšli na pevske vaje, starejši pa so se zunaj igrali igre z žogo, risali na kamenčke, kdor je želel, pa je lahko sodeloval v turnirju v igri štiri v vrsto. Sledila je menjava skupin.

Po večerji smo si pripravili še kratek ples v pižamah in po večerni toaleti res utrujeni od celega dneva popadali v postelje.

V nedeljo nas je za dobro jutro po zajtrku čakalo prijetno presenečenje. Lastnik hotela nam je namreč poklonil morski izlet do Pirana z ladjo Resnik, ki je bila zgrajena že davnega leta 1911, a je seveda odlično ohranjena. Znana je tudi po tem, da so na njej snemali številne slovenske filme. V Piranu smo se izkrcali, odšli na sladoled, kupili spominke, nato pa se peš vrnili do našega hotela.

Sledila je še ena zelo intenzivna pevska vaja, kosilo in že je prišel avtobus, da nas polne lepih vtisov odpelje nazaj proti Savinjski dolini.

Te tri dni smo vsi resnično zelo uživali. Gospa Florjančič je poskrbela, da je bilo naše petje ubrano, glasovi spočiti. Tako smo sedaj še bolje pripravljeni na nove pevske izzive. Videli smo velik del naše obale, se tudi kaj novega naučili, predvsem pa smo se družili in se imeli lepo. Še večkrat si želimo podobnih doživetij.

Pevci OPZ s spremljevalkami