SPREJEM PRVOŠOLCEV

Sprejem prvošolcev na naši šoli je bil prav poseben dan, poln pričakovanja in radosti. Zbrali smo se v avli šole, kjer so si otroci ogledali predstavo z naslovom “Bi se gnetli na tej metli?”, ki so jo zanje pripravili učenci višjih razredov. Avla se je spremenila v pravljični svet, kjer so čarobna bitja na metli pokazala, kako pomembno je sodelovanje in prijateljstvo.

Po uvodnih besedah in spodbudnih željah gospoda ravnatelja in gospoda Pintarja, predstavnika občine, je sledil sprejem v prvi razred. Nato so si prvošolci ogledali svoje učilnice, za konec pa so se posladkali s sadnimi nabodali.

S ponosom smo sprejeli nove člane naše šolske skupnosti in veselimo se skupnih dogodivščin v prvem razredu ter prijetnih trenutkov, ki nas še čakajo.

Učiteljice prvih razredov

 

ZAKLJUČNA EKSKURZIJA ČETRTOŠOLCEV IN PETOŠOLCEV

Učenci 4. in 5. razreda smo se odpravili na zaključno ekskurzijo v Gradišče in Vulkanijo. Sprva smo si ogledali prazgodovinsko naselbino Gradišče, kjer so nam prikazali, kako je potekalo življenje pred 5500 leti. Nato pa smo se odpravili še v doživljajski park Vulkanija, kjer smo skupaj s krtkom Olijem potovali v globino goričkega vulkana. Preživeli smo čudovit dan.