V soboto, 6. aprila letos, so se pevci Mladinskega pevskega zbora naše šole udeležili Mladinskega pevskega festivala v Celju, ki s tovrstno prireditvijo že od leta 1946 knežje mesto uvršča na zemljevid pevskih prestolnic Slovenije, Evrope in sveta.

V Celju je ta dan prepevalo 35 pevskih sestavov in več kot 1.100 pevcev vseh generacij.

Na državnem tekmovanju mladinskih zborov so se na koncertu v veliki dvorani Narodnega doma v Celju pomerili mladinski zbori iz glasbenih šol Rogaška Slatina, Fran Korun Koželjski Velenje, osnovnih šol n. h. Maksa Pečarja Ljubljana Črnuče, Šempeter v Savinjski dolini, Tržišče, Križevci, Alojzija Šuštarja Ljubljana, Primoža Trubarja Laško in Dramlje, gimnazij Kranj, Škofja Loka, Celje – Center in vokalna skupina Emil Komel iz italijanske Gorice. Tekmovanje se je zaključilo s koncertom nagrajencev ter razglasitvijo rezultatov na Glavnem trgu v Celju.

Strokovno žirijo, ki so jo letos sestavljali: skladateljica, zborovodkinja in pedagoginja Tadeja Vulc, pedagoginja in zborovodkinja Katja Gruber, zborovodkinja in pedagoginja Helena Fojkar Zupančič, skladatelj, zborovodja in pedagog Damijan Močnik ter zborovodkinja in pedagoginja Barbara Kovačič, je prepričalo ubrano petje in visok nivo preciznega petja tekmovalnih skladb tudi MPZ naše šole. Za svoj nastop so naši pevci prejeli zlato priznanje, priznanje za najbolj prepričljivo izvedbo sodobne umetne pesmi z naslovom Ptice ter priznanje za najboljšega korepetitorja mladinskega zbora, ki je postala pianistka Fia Selič. Zborovodkinja, učiteljica glasbene umetnosti na naši šoli, Katja Florjančič, pa je prejela posebno priznanje in denarno nagrado za strokovno izpopolnjevanje na festivalu v Belgiji ali Švici.

Izjemnega pomena zborovske dejavnosti mladih na področju ljubiteljske kulture se zaveda tudi umetniška vodja MPZ Katja Florjančič, ki je za prejete odlike počaščena in hvaležna. So plod trdega in kakovostnega večletnega dela z mladimi pevci.

Po prireditvi je Katja Florjančič ganjena povedala, da vsem 35 pevcem namenja svoj poklon za profesionalni odnos in da je izjemno počaščena, saj so z nastopom našo šolo, kraj Šempeter in občino Žalec popeljali na zavidanja vredno mesto v zborovski kulturi.

Pevcem in prejemnicama priznanja je tudi v imenu vseh zaposlenih in učencev naše šole čestital ravnatelj Uroš Vidmajer.

Šolski novinarji z mentorico

Avtorica fotografij: Andreja Ravnak, Moj planet