V četrtek, 21. 3. 2024, je Zavarovalnica Triglav našo šolo ponovno povabila na nepozabni izlet v Planico in ogled poletov najboljših svetovnih asov.

Nazadnje so bili naši učenci z Zavarovalnico Triglav v Planici v najboljši sezoni Petra Prevca leta 2016 ( https://www.youtube.com/watch?v=-078fJ6EHqo&t=28s), ko je osvojil največ tekmovalnih točk v eni sezoni in v Planici visoko dvignil veliki kristalni globus za najboljšega skakalca sezone.

Tokrat pa so imeli petošolci to čast, da so si ogledali skorajda zadnje skoke Petra Prevca. Uživali so ob ogledu izjemno dolgih poletov tudi ostale naših in tujih najboljših letalcev. Na koncu so se zabavali na koncertu skupin Jet Black Diamonds in LPS.

Letošnja Planica je bila zaradi Petra Prevca še posebej čustvena. Učenci so si ogleda teh poletov res želeli, zato se nanj pripravili z navijaškimi rekviziti in unikatnimi transparenti.

Zavarovalnica Triglav, ki je v zadnjih 30 letih v Planico odpeljala že več kot 100.000 učencev in dijakov, pa se je tudi letos izkazala z gostoljubnostjo. Učenci so poleg brezplačnega prevoza in vstopnice dobili še toplo malico, kapo, tatuje, predvsem pa so preživeli čudovit pomladni dan pod Poncami.

Zahvaljujemo se zavarovalnici za povabilo, hkrati pa upamo, da bo naša šola kmalu ponovno izbrana za ogled poletov.

Nekaj utrinkov iz Planice si lahko ogledate v galeriji.

Gregor Štorman