Že nekaj let se učenci naše šole v marcu razveselimo povabila g. Zdenka Terpina k snovanju kulturnega programa, ki ga potem udejanjimo na občnem zboru članic in članov Območnega združenja veteranov vojne za Slovenijo Spodnje Savinjske doline.

V programu, v katerem so v petek, 22. 3. 2024, sodelovale recitatorke in instrumentalist – devetošolci – Maša Kovač, Ela Kovačič, Julija Rožič ter harmonikar Urban Randl – so se pod mentorskim vodstvom Valentine Toman Čremožnik posvetili domovini, domačemu kraju in življenjskim vrednotam, za katere so se člani borili ter se jih dandanes vsi spomnimo z milino in toplino v srcu. V počastitev domovini in slovenstvu so se v recitalu spomnili pomembnih dogodkov iz preteklosti ter poudarili, da mladi ponosno ter odločno zremo v prihodnost. Druženje so zaključili s skupaj zapeto pesmijo Savinjska dolina.

Za povabilo in prijazen sprejem se združenju in njegovemu predsedniku iskreno zahvaljujemo. Tudi v prihodnje si želimo z njimi sodelovati in se medgeneracijsko povezovati.

Šolski novinarji z mentorico