Dragi starši, skrbniki, vzgojitelji, stari starši, tete, strici,

11. marca 2024, ob 19. uri, vas vljudno vabimo v Občinsko knjižnico Žalec, na predavanje dr. Lucije Čevnik: Kako otroku v svetu TikToka, vplivnežev in lepotnih idealov pomagati razvijati pozitivno (telesno) samopodobo?

V zadnjem obdobju med mladimi beležimo izrazit porast duševnih stisk, ki se močno »vpisujejo« v telo, tako deklet kot fantov. Kako lahko starši nanje odgovorimo ter se nanje pravilno odzovemo?
Predavanje vam bo s številnimi praktičnimi nasveti in primeri pomagalo razumeti vzroke in prepoznati simptome duševnih stisk mladih, ki se kažejo kot negativna telesna samopodoba ali celo motnje hranjenja.

S praktičnimi nasveti in tehnikami vas bo opolnomočilo za pravilno naslavljanje, ukrepanje in podajanje preventivnih vsebin s področja ranjene samopodobe mladih.

Predavanje bo naslavljalo naslednje izzive:
• vzroki in okoliščine pojava negativne telesne samopodobe mladih (medijske pasti, vplivneži, družbena omrežja, primerjanje z vrstniki, nove oblike zasvojenosti z lepotnimi praksami)
• duševne stiske, ki se vpisujejo v telo: motnje hranjenja in samopoškodovanje
• prepoznavanje simptomov in vzrokov slabe samopodobe in duševnih stisk mladih
• tehnike in namigi za pravilno naslavljanje, ukrepanje in podajanje preventivnih vsebin (za starše) s področja slabe samopodobe mladih

Predavanje bo izvedla dr. Lucija Čevnik, sociologinja, publicistka, specializantka lacanovske psihoanalize, predavateljica, svetovalka in pisateljica (knjižni uspešnici Mama hčerki in Hčerka mami), ki s svojimi osebnimi in dolgoletnimi poklicnimi izkušnjami uči razvijati pozitivno telesno samopodobo, zdrav odnos do lastnega telesa in pomaga kvalitetno reševati konfliktne odnose med generacijami staršev in mladostnikov.

Prijazno vabljeni. Vstopnine ne bo.

Vse naše dogodke fotografiramo oz. snemamo in fotografije oz. posnetke javno objavimo.

Medobčinska splošna knjižnica Žalec