V četrtek, 22. 2. 2024, je na I. OŠ Žalec potekal Medobčinski Otroški parlament na temo Duševno zdravje otrok in mladih. Udeležilo se ga je po osem predstavnikov iz osnovnih šol Spodnje Savinjske doline (Šempeter, Žalec, Prebold, Polzela, Petrovče, Vransko, Braslovče in Griže). Mladi parlamentarci so razpravljali v skupinah na štiri izbrane podteme, in sicer Kaj je duševno zdravje?, Vpliv okolja na moje duševno zdravje, Moji viri moči ter Spremembe za krepitev mojega razvoja. Njihovo razpravo so usmerjali moderatorji iz LOGOUT Celje, NIJZ Celje, Šolske svetovalne službe ŠC Celje ter Psihoterapije Moja izbira.

Naši predstavniki so bili: devetošolca Dominik Mirko Koritnik in Jera Sedminek, osmošolke Zala Brežnik Rakuša, Larisa Leš in Laura Masnec, sedmošolca Vid Novak in Kati Sedminek ter šestošolec Maks Dežan.

Kljub aktivnemu in argumentiranemu razpravljanju se našim učencem ni uspelo uvrstiti na Regijski Otroški parlament, ki bo potekal 14. 3. 2024 v Velenju. Poudarili so, da so v delavnicah uživali in bi lahko o omenjeni temi še marsikaj povedali.

Barbara Cotič Papotnik, mentorica Otroškega parlamenta