V soboto, 22. 5. 2021, je v Mengšu, v tamkajšnji povsem novi športni dvorani, potekalo 30. državno prvenstvo v namiznem tenisu za mlajše kadete. Tekmovanja se je udeležilo več kot sto najboljših namiznoteniških igralk in igralcev do 13 let v Sloveniji.

Tudi tokrat je na državnem prvenstvu nastopila številčna ekipa Namiznoteniškega kluba Savinja. Njen član je tudi sedmošolec Brin Kunstelj. Devetčlanska igralska zasedba pod vodstvom klubskih trenerjev Jaka Golavška in Patrika Rosca je zelo uspešno prestala skupinski del tekmovanja, saj se jih je v finalni del med najboljših 32 mlajših kadetov v državi uvrstilo kar šest.

Največji uspeh si je tokrat priigral trinajstletni Brin Kunstelj, ki je po sedmih zanesljivih zmagah šele v finalu moral priznati premoč prvemu favoritu tekmovanja. Tako se je Brin z osvojeno srebrno medaljo z državnega prvenstva postavil ob bok starejšima soigralcema iz NTK Savinja.

Odličen rezultat je Brinu uspel tudi v kategoriji dvojic, kjer je nastopil skupaj s klubskim soigralcem. Fanta sta z odličnim sodelovanjem in z borbo za vsako žogico premagala vrsto favoritov in prišla vse do velikega finala. Tudi v tem primeru sta bila za Savinjčana usodna domačina iz Mengša. Kljub temu je končno 2. mesto v državi za Brina odličen rezultat in še dodatna motivacija na njegovi športni poti.

Iskrene čestitke Brinu, njegovemu trenerju ter klubu!