Spoštovani starši,

 skladno z napovedjo vlade RS, se zaradi razglasitve epidemije izbruha koronavirusa v RS s ponedeljkom, 16. marca do nadaljnega zapirajo oz. prenehajo opravljati dejavnosti v vseh osnovnih šolah, vam usklajeno z vodstvom občine Žalec in štabom za civilno zaščito pošiljamo to sporočilo. Glede morebitnega varstva otrok bodo na nivoju občin dovoljene izjeme oz. NUJNO VARSTVO OTROK. To bi bilo namenjeno za otroke, katerih starši bi varstvo nujno potrebovali, ker so dolžni še naprej opravljati svoje delo (zdravstveno osebje, gasilci, redarji, policisti, lekarne, domovi za upokojence, Simbio ipd). Zato zbiramo izjave staršev (pod kazensko in materialno odgovornostjo) po nujnem varstvu otrok, ker so v času zaprtosti šol dolžni opravljati  delo pri delodajalcu. Predložiti je potrebno potrdilo delodajalca oz. poziv štaba za CZ.

Prosimo vas, da nam do jutri, sobote, 14. marca 2020, do 12. ure, posredujete te podatke, saj moramo zagotoviti osebje in prostor (ena lokacija za celotno občino) že s ponedeljkom, 16. marca 2020, če bo to potrebno. Podatke posredujte na elektronski naslov: uros.vidmajer@guest.arnes.si.

 Obveščam vas tudi, da bo šola danes odprta do 17. ure. Do takrat lahko po želji prevzamete otrokove potrebščine in druge stvari. S ponedeljkom bo šola zaprta.

 Naslednji teden bodo vaši otroci doma, brez posebnih šolskih obveznosti. Predlagamo, da po možnosti preživijo oz. preživite čim več časa v naravi.

 Spremljajte nas preko šolske spletni.

 Vse najboljše želim – bodimo zdravi.

 Vaš ravnatelj,

Uroš Vidmajer