»Alpinizem te drži pokonci. Ne potrebuješ ekstremne moči in ekstremne gibljivosti, ampak si lahko z močjo in vztrajnostjo, ki se ju da natrenirati v pozna leta, aktiven še dalj časa.« (Viki Grošelj)

Viki Grošelj je Slovenec z največ preplezanimi osemtisočaki in prvi Slovenec, ki se je povzpel na vse najvišje vrhove kontinentov. Pleza od leta 1967, od takrat je tudi član alpinističnega odseka Ljubljana Matica.

V svojem alpinističnem delovanju se je veliko ukvarjal z vzgojo, še posebej, ko je na Visoki šoli za telesno kulturo diplomiral z nalogo Sistem alpinistične vzgoje. Na številnih predavanjih opisuje svoja gorska doživetja. Bil je pobudnik ustanovitve slovenske sekcije MWI, mednarodnega združenja, ki se bori za zaščito neokrnjenega gorskega sveta doma in v svetu.

Leta 2018 je izdal knjigo NAJVIŠJI VRHOVI CELIN, ki opisuje »osupljive pustolovščine na poti najvišjih vrhov vseh sedmih celin našega planeta, ki so v tistih časih burile domišljijo, dvigale meje mogočega in brisale meje neznanega na našem planetu. Če temu prištejemo še razkošnost razlik med posameznimi vrhovi in pokrajinami – celinami, bi na Zemlji težko našli bolj barvit in zanimiv gorniški cilj. ….« (Viki Grošelj)

 

Po predavanju lahko knjigo kupite – izkupiček bo namenjen Nepalcem po katastrofalnem potresu leta 2015.

Dodatne informacije Silvo Črepinšek, telefon številka 5701 944 ali 031 501 244.

VABLJENI NA PREDAVANJE PO NAJVIŠJIH VRHOVIH CELIN!