V sredo, 8. 1. 2020, se je na naši šoli odvijalo področno tekmovanje za starejše učenke, na katerem je sodelovalo 6 ekip. V predtekmovanju so naše učenke z veliko mero borbenosti najprej premagale ekipo OŠ Frana Kranjca Celje, nato pa še OŠ Vitanje z rezultatom 2:0 v nizih ter se uvrstile v polfinale.
Tam so jih pričakale učenke OŠ Frana Malgaja. Po izredno izenačenem drugem nizu, kjer so naše učenke pustile srce na parketu, so tudi Šentjurčanke premagale z rezultatom 2:0 in se tako uvrstile v finale področnega tekmovanja, s tem pa tudi na četrtfinale državnega tekmovanja. To je velik uspeh za našo mlado ekipo, saj je večina tekmovalk tri leta mlajša od ostalih.
Kljub borbeni igri v finalu so morale priznati premoč odlični generaciji Polzelank, ki so na občinskem tekmovanju premagale lanske državne prvakinje iz Braslovč in na koncu osvojile drugo mesto.
V četrtek, 9. 1. 2020, pa so v Celju odlično nastopali tudi naši učenci. Med 7 ekipami so osvojili drugo mesto. Z rezultatom 2:0 so premagali ekipe OŠ Laško, OŠ Rogatec in OŠ Ponikva ter v finalu izgubili proti Braslovčam.
Iskrene čestitke vsem nastopajočim, v četrtfinalu pa jim želimo veliko športne sreče in uspeha!