V torek , 23. 4. 2024, je na šoli v soorganizaciji z RKS – Območnim združenjem Žalec potekalo regijsko preverjanje znanja iz prve pomoči za osnovnošolce. Sodelovalo je pet ekip: OŠ Dramlje, OŠ Marjana Nemca Radeče, OŠ Zreče, OŠ Frana Kranjca Celje in OŠ Šempeter.

Člani naše ekipe v prenovljeni sestavi Jera Sedminek (vodja), Milijan Matić, Larisa Leš, Maks Vasle, Kati Sedminek in Vid Novak so v vseh preizkušnjah pokazali največ znanja in spretnosti ter osvojili prvo mesto.

Najprej so morale ekipe v trojkah reševati teste iz postopkov prve pomoči ter o delovanju in zgodovini Rdečega križa. V nadaljevanju pa so morali pravilno oskrbeti namišljene poškodovance z zlomom leve goleni, topo poškodbo trebuha, kemično opeklino prstov, poškodbo obraza, pomagati bolniku s hipoglikemijo ter oživljati navidezno mrtvega človeka. Kako so se učenci organizirali ter kako je potekalo njihovo nudenje prve pomoči so na vsakem delovišču oz. kraju namišljene nesreče skrbno opazovali in vrednotili ocenjevalci.

Našo zmagovalno ekipo sedaj čaka tretja stopnja tekmovanja. To je državno preverjanje znanja iz prve pomoči, ki bo letos potekalo 11. maja v Slovenskih Konjicah. 

Ekipi za ta uspeh čestitamo ter ji želimo veliko znanja in sreče na državnem tekmovanju!