Advent je čas, ko se tudi na naši šoli srečamo ob posebni priložnosti ter na najlepši način vstopimo v čarobni praznični čas – pripravimo tradicionalno prireditev Sejem Dobre volje. Obdaja nas notranja toplina in še bolj se zavedamo pomena pristnih medčloveških vezi, skupnih trenutkov, majhnih pozornosti in srčnosti, lepih misli ter besed, ki jih izrečemo vsem bližnjim, ali zgolj posamezniku, ki nam pride naproti. Zrak okoli nas se v tem času napolni z vonjem po prazničnih piškotih, dišečih svečah, ki nas spominjajo na toploto sonca, praznično okrasje pa v sleherniku obudi spomine na otroštvo.

To je tudi čas, ko zvezde na nebu svetijo še posebej svetlo – kot simbol upanja in ljubezni. Tako svetleče in pravljično smo se počutili vsi obiskovalci, ki smo si v četrtek, 30. 11. 2023, ogledali čudovito glasbeno pravljico Zvezdica Zaspanka, ki so jo izvedli naši gledališčniki pod mentorstvom učiteljice Barbare Cotič Papotnik ter jo z glasbo obogatili člani OPZ in MPZ, orffovi instrumentalisti ter solisti naše šole pod mentorstvom učiteljice Katje Florjančič.

Dokazali smo, da le z dobroto, srčnostjo in pozitivnostjo ustvarjamo lepši ter boljši svet. V to je prepričan tudi ravnatelj šole Uroš Vidmajer, ki se je na odru šolske športne dvorane pridružil nastopajočim ter vsem zbranim privoščil obilje dobre volje, vsega lepega in izrekel zahvalo za darovano.

Po glasbeni pravljici Zvezdica Zaspanka smo obiskovalce povabili na semenj po šoli, kjer so se stojnice šibile pod prazničnimi dobrotami ter izdelki, ki so bili plod dela učencev in vseh zaposlenih na šoli. Obiskovalci so lahko tudi ustvarjali, prisluhnili brani pravljici, se fotografirali in okrepčali.

Nad zbranimi prispevki so bili na koncu zadovoljni prav tako vsi učitelji in ostali delavci šole ter koordinatorica in vodja celotne prireditve, učiteljica Urška Poljanšek. V imenu vseh na naši šoli se zahvaljujemo vsakemu posebej za njegov trud, pomoč in dar ter z največjim veseljem sporočamo, da smo skupaj zbrali 4.320 evrov, ki jih bomo naložili v Šolski sklad OŠ Šempeter v Savinjski dolini.

Šolski novinarji z mentorico Valentino Toman Čremožnik