V petek, 22. septembra 2023, smo s šolskim tekom obeležili državni praznik, dan slovenskega športa, ki ga sicer praznujemo 23. 9., ko je leta 2000 prvič v zgodovini Olimpijskih iger slovesno zadonela naša Zdravljica. Za to so poskrbeli veslača Luka Špik in Iztok Čop ter strelec Rajmond Debevec.

V odličnih pogojih so se v krosu pomerili vsi učenci in učenke naše šole. Ob zanimivem spremljevalnem programu, skupinskem ogrevanju ob glasbi in sodelovanju v nagradnih igrah smo izpeljali kar 18 tekov. Prvi trije učenci od 2. do 9. razreda so prejeli medalje (ločeno po spolu), prvošolčki pa so prejeli spominske diplome. Učenci so uživali v teku po razgibanem terenu v šolskem športnem parku in po travniku ob šoli, se zabavali, družili ter pridobili prijetne nove športne izkušnje. Zmagovalci so postali prav vsi, ki so pogumno pretekli eno izmed treh različno dolgih tras. 

Zahvaljujemo se tudi ATD Savinjčan za sodelovanje pri organizaciji. V sklopu tega dne smo obeležili dan brez avtomobila, ko so si otroci parkirišče spremenili v igrišče.

Več utrinkov s krosa si lahko ogledate v galeriji.

Gregor Štorman, učitelj športa