V preteklih dveh tednih se je v dveh delih odvijalo državno prvenstvo v kickboxingu. V soboto, 1. aprila 2023, je v Ormožu potekalo državno prvenstvo v disciplinah light contact in kick light, 15. aprila pa v Trebnjem še državno prvenstvo v point fightingu ter ring disciplinah. 

Na obeh prvenstvih so sodelovali tudi člani KBV SUN Šempeter. Odlično so nastopili člani, ki obiskujejo OŠ Šempeter. 1. aprila se je najbolje odrezal Brad Flis, ki je med starejšimi kadeti -57 kg v disciplini light contact po prvem prostem krogu najprej premagal nasprotnika iz kluba Hwarang Maribor, nato pa v finalu suvereno še člana kluba Skala Velenje in osvojil naslov državnega prvaka.

Na državnem prvenstvu v Ormožu je nastopila tudi Ana Jan, ki je v disciplini starejše kadetinje -55 kg osvojila tretje mesto. Skupaj so člani KBV SUN Šempeter osvojili štiri naslove državnih prvakov, eno drugo ter štiri tretja mesta.

15. 4. 2023 so v sklopu KBV SUN Šempeter ponovno nastopali učenci OŠ Šempeter, in sicer Bruce Martin Flis, Brad Flis in Ana Jan. V Trebnjem pa se je v disciplini Point Fighting najbolje odrezala Ana Jan, ki je po prostem prvem krogu premagala nasprotnice iz KB Koper, Hwarang Maribor in KBV KIT Izola ter osvojila naslov državne prvakinje.

Bruce Martin Flis in Brad Flis v Trebnjem kljub dobrim borbam, žal, nista uspela priti do medalje, šempetrski borci pa so skupaj osvojili tri naslove državnih prvakov, tri druga ter dve tretji mesti. Ana Jan je bila prijavljena tudi v disciplini full contact, vendar ni imela nasprotnice.

2. 4. 2023 je v športni dvorani OŠ Šempeter domači klub organiziral 2. Zajčkov turnir za mlajše in starejše kadete, kjer so domači športniki, med katerimi je bilo več učencev OŠ Šempeter,  odlično nastopili. Borili so se med 190 tekmovalci iz trinajstih klubov iz Avstrije, Hrvaške in Slovenije.

Iskrene čestitke vsem!