V torek, 28. 3. 2023, smo na naši šoli organizirali polfinale državnega tekmovanja v odbojki za starejše učenke. V polfinalni skupini A so igrale zmagovalke četrtfinalnih turnirjev vzhodne Slovenije. Poleg naših junakinj so sodelovale še igralke OŠ Frana Goloba Prevalje in OŠ Dušana Flisa Hoče.

Po slovesni otvoritvi in kulturnem programu, kjer je petošolka Emanuela Hažić zapela himno, nato pa začetek tekmovanja popestrila še z eno pesmijo, je sledila prva tekma med domačinkami – OŠ Šempeter ter gostjami OŠ Prevalje. Prvi set so naše učenke izgubile, v drugem in tretjem setu pa so odločno odbile vse napade ter vpisale prvo, a še kako pomembno zmago v borbi za finalni turnir.

V drugi tekmi so se Prevaljčanke pomerile z igralkami OŠ Hoče, ki so jo slednje dobile 2 : 0 v setih. Za konec turnirja pa še vrhunec – tekma med domačinkami in OŠ Hoče, ki je odločala o uvrstitvi na finalni turnir.

Naše igralke so pokazale svojo kvaliteto in z borbeno igro ob podpori glasnih navijačev premagale OŠ Hoče z 2 : 0 v setih ter se več kot zasluženo uvrstile na finalni turnir, in sicer med najboljše tri osnovnošolske ekipe v državi.

Čestitke vsem igralkam in zunanjemu sodelavcu iz Odbojkarskega kluba Šempeter, trenerju Mitji Dvorniku, za odličen uspeh, organizatorjem pa znova za odlično izpeljan turnir.

Našim tekmovalkam želimo veliko sreče v borbi za zlato medaljo v finalu!

Utrinke si lahko ogledate v galeriji.