V četrtek, 2. marca 2023, je na OŠ Šempeter v Savinjski dolini potekal četrtfinalni turnir v odbojki za starejše učenke, na katerem so sodelovale tri ekipe; po ena iz celjskega in velenjskega območja ter Zasavja.

Pred začetkom tekmovanja ob 11. uri smo ob predstavitvi igralk prireditev otvorili s slovensko himno v izvedbi devetošolke Zare Škapin. Otvoritveni program je Zara popestrila še z eno odlično odpeto pesmijo. Po glasbenem uvodu je tekmovalkam spodbudne besede namenil ravnatelj naše šole, gospod Uroš Vidmajer. Skozi vse tekme so tekmovalke glasno spodbujali tudi navijači, ki so z različnimi rekviziti in unikatnimi plakati pripravili pravo športno vzdušje.

Po uvodni prepričljivi zmagi domače ekipe proti OŠ Gradec z 2 : 0 je sledila tekma med OŠ Gradec in OŠ Ljubno, ki so jo z 2 : 0 v nizih dobile slednje. Zadnja tekma je tako odločala o prvem mestu in uvrstitvi v polfinale državnega tekmovanja. Prvi niz je dokaj gladko dobila domača ekipa, v drugem nizu pa so Ljubenčanke nudile močnejši odpor, a so na koncu ob bučni podpori s tribun naše učenke kljub vsemu strle žilave nasprotnice in osvojile prvo mesto na turnirju.

Vsem ekipam čestitamo za prikazano igro, organizatorjem za zelo uspešno organiziran turnir, še posebej pa našim učenkam in trenerju za uvrstitev v polfinale državnega tekmovanja. Tudi tam jim želimo veliko uspeha!

Več fotografij si lahko ogledate v galeriji.