Spoštovani starši,

živimo v času, ko otroci in mladostniki preživijo veliko časa na spletu, zato na šoli pripravljamo delavnice in predavanja na to temo. Z učenci smo se na razrednih urah in pri urah računalništva pogovarjali o prednostih in slabostih spleta. Z znanjem, ki ga učenci imajo o tej temi, bomo sodelovali v velikem spletnem kvizu Brihtne glave, ki bo potekal v sodelovanju s knjigo Guinnessovih svetovnih rekordov.

Ker si želimo čim številčnejšega sodelovanja, bi vas prosili, da svojemu otroku na ta dan, tj. v četrtek, 16. 2. 2023, omogočite uporabo pametnega telefona v šoli. Učenci bodo kviz reševali na namenski spletni strani, za dostop do nje pa je potrebno umakniti morebitno starševsko zaščito na telefonu in omogočiti dostop do spletnih strani https://kviz.a1.si in domene quiiz.live. Prosimo tudi, da otroku za ta dan omogočite dostop do interneta in nemoteno uporabo telefona, zato priporočamo odstranitev časovnih omejitev. Celoten kviz bo potekal na šoli pod nadzorom strokovnih sodelavcev, ki bomo učencem v pomoč in bomo poskrbeli tudi za ustrezno izvedbo kviza.

Več informacij lahko najdete na spletni strani: https://www.a1.si/spletne-brihte ali mi pišete na e-naslov: anja.knez@os-sempeter.si.

Učenci lahko doma vadijo reševanje kviza Kahoot na povezavi: https://kahoot.it/challenge/e604dfd3-1dd7-404d-8092-8af10182949d_1675367047283

Lep pozdrav

Anja Knez, mentorica