V nedeljo, 25. septembra, na lep jesenski dan, smo je člani ekipe prve pomoči z mentorico odpravili na nedeljski nagradni izlet v Belo krajino.

Zbrali smo se pred šolo, od koder smo se s kombijem odpravili proti Beli krajini. Tam smo si najprej ogledali muzejsko hišo Semič. Najbolj sem si zapomnila umetno ustvarjeno kraško jamo, ki je izgledala kot resnična, saj je imela kraške kapnike in slišalo se je kapljanje vode v kotanjo. Nato smo se odpravili v muzej Rdečega Križa Slovenije, kjer so nam povzeli vso zgodovino RK, nas povabili v zgornje prostore muzeja, kjer smo si ogledali zanimive plakate. Prijazno so nas pogostili s piškoti in sokom. Pot nas je nato peljala do vojaškega letala DC-3 v vasi Otok. Sledilo je okusno belokrajnsko kosilo z značilno belokrajnsko pogačo. Po kosilu smo se odpravili na metliško pustolovščino, kjer smo bili deležni različnih grajskih izzivov. Sledil je zadnji del našega izleta, ki je bil tudi sicer meni najljubši. Udeležili smo se učne ure na OŠ Brihtna Buča. Tam smo povzeli vtise in znanja celotnega dne. Izvedeli smo tudi še marsikaj novega na šaljiv način.

Polni prijetnih vtisov in novih spoznanj smo se počasi odpravili proti Savinjski. Ker je bila pot nazaj dolga, smo prijetno utrujeni v kombiju tudi malce zaspali. Bilo je nepozabno.

Jera Sedminek, 8. a