V četrtek, 20. 10. 2022, smo pripravili slovesno podelitev statusov perspektivnih in vrhunskih športnikov. Statuse je prejelo 10 učencev in 6 učenk, od tega je bilo podeljenih 15 statusov perspektivnih športnikov, učenka Ana Jan pa je prejela status vrhunske športnice.

Veseli nas, da imamo na šoli veliko odličnih športnikov, ki trenirajo v različnih športnih panogah, od odbojke, košarke, nogometa, pa vse do borilnih veščin (taekwon-do, karate), plavanja in namiznega tenisa. Verjamemo, da jim bo status pomagal na njihovi športni poti čim bolje usklajevati treninge in šolo.

Seveda pa so bili ob pravicah oziroma prednostih, ki jih prinaša status, podrobno seznanjeni tudi o njihovih dolžnostih. Od teh učencev pričakujemo, da so vzor vsem ostalim učencem na šoli, ne samo na športnem področju, ampak da se na vseh šolskih področjih obnašajo spoštljivo in so ostalim vzor.

Na koncu so prejeli še spominsko darilo in vstopnice za ogled rokometnega spektakla v dvorani Zlatorog, kjer si bodo prihodnji teden lahko ogledali tekmo lige prvakov med rokometnim klubom RK Celje Pivovarna Laško in poljskim prvakom RK Kielce.

Vsem učencem želimo veliko športnih uspehov in čim manj poškodb.