V petek, 18. 3. 2022, se je ob 9. uri pričel 32. regijski Otroški parlament preko aplikacije ZOOM, ki sta se ga udeležili tudi učenki naše šole – osmošolka Marjeta Povše in sedmošolka Jera Sedminek.

Preko 30 mladih parlamentarcev iz Šaleške, Spodnje Savinjske in Zgornje Savinjske doline je razpravljalo o temiMoja poklicna prihodnost, ki so jo mladi izbrali v letu 2019. Mladi parlamentarci so imeli priložnost sodelovati na petih podtemah, in sicer so razmišljali o svojem poklicu (o skrbeh, pričakovanjih, znanju in veščinah), poteh, ki vodijo do lastnega poklica, poklicih sedanjosti in poklicih prihodnosti, o izobraževanju in poklicu v Sloveniji, Evropi in v svetu ter kako je covid-19 v tem času vplival na njihovo izbiro poklica. Parlamentarce je tudi letos vodila moderatorka Tina Felicijan.

Naši učenki sta suvereno zagovarjali svoja stališča o poklicni prihodnosti, žal pa se jima na 32. nacionalni Otroški parlament zaradi močne konkurence ni uspelo uvrstiti. Namreč le 6 predstavnikov izmed vseh sodelujočih se bo udeležilo nacionalnega Otroškega parlamenta v aprilu 2022.

Marjeti in Jeri iskreno čestitamo za uspešno debatiranje!

Barbara Cotič Papotnik, mentorica