V tednu od 20. 4. pa vse do 23. 4. 2021, na dan ko obeležujemo svetovni dan knjig, smo se na naši šoli pridružili projektu Noč knjige 2021, ki je tudi letos potekal pod častnim pokroviteljstvom Slovenske nacionalne komisije za UNESCO, glavna nosilca projekta pa sta bila Društvo festival Sanje in Založba Sanje.

Tema letošnje noči knjige je bila SANJAM SVET, ki se nanaša na Kosovelov verz: »Sanjam kraljestvo, ki še nima kralja.«

Naša šola se je odločila, da se ponovno povežemo z Amnesty International Slovenija, ki nam je za projekt brezplačno podarila knjigo Kobija Yamade z naslovom Mogoče. Tako so učenci od 1. do 6. razreda spoznavali, kakšno vlogo imajo v svoji družini, skupnosti, svetu. Spoznavali so zgodbo o vsem, kar bodo storili, in o vsem, kar lahko postanejo. Mogoče je zgodba o tem, kdo smo v danem trenutku in o vseh naših čarobnih ter brezmejnih sposobnostih, ki so v nas.

Vlogo pripovedovalk in povezovalk so prevzele šolska knjižničarka in učiteljici slovenščine, ki so učence spodbujale, da so razmišljali o svoji vlogi v svetu in svojih sanjah. Nastalo je kar nekaj prekrasnih likovnih izdelkov ter (pol)literarnih razmišljanj, mnogi pa so bili nad zgodbo Mogoče več kot navdušeni. Tudi tako, da bi »mogoče, samo mogoče presegli svoje najbolj nore sanje …«

Utrip poustvarjanja si lahko ogledate v galeriji.

Barbara Cotič Papotnik